40 Contoh Parikan Berbahasa Jawa

- Selasa, 17 Mei 2022 | 10:08 WIB
Ilustrasi parikan  (Ruswanti)
Ilustrasi parikan (Ruswanti)

jodohmu iku sebenere aku

  1. Nonton wayang karo dik salwa

Jarene sayang tapi kok mung liwat wa

  1. Mangan roti dicampur kluwo

Duh Gusti paringono jodoh kagem kulo

  1. Sore-sore pengen tumbas buah duku

sing tak tuku malah putu ayu

Rasane loro atiku

nek ngerti mantane jebul luwih ayu

  1. Suwe ora mangan ketan,

ketane digoreng sangan

Suwe ora ketemu mantan,

ketemu pisan aweh undangan

  1. Sega liwet lawuhe jlantah,

sega rawon kurang uyah,

Halaman:

Editor: Ruswanti

Sumber: Merdeka.com

Tags

Artikel Terkait

Terkini

4 Cerita Dongeng Pendek tentang Hewan (Fabel)

Senin, 15 Agustus 2022 | 20:12 WIB

Desain Grafis: Pengertian, Jenis-Jenis, Dan Fungsinya

Senin, 15 Agustus 2022 | 15:59 WIB

Adhesi dan Kohesi: Pengertian, Contoh dan Dampaknya

Sabtu, 13 Agustus 2022 | 03:22 WIB
X